follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Sunday, 20 March 2016

"Segmen : "Jom Solat"

assalamualaikum





* solat sunat tahajud
* solat sunat taubat
* solat sunat hajat
* solat sunat tasbih
* solat sunat dhuha
* solat sunat 2 rakaat
* solat sunat rawatib
* solat sunat tarawih
* solat sunat witir
* solat sunat hari raya

Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Saturday, 12 March 2016

setahun berlalu

assalamualaikum . setahun blog ni bersarang . sampai kembi sendiri pon tak mampu nak cuci nak kemas . hehehe . over je . setahun busy dengan macam macam . kembi pon sekarang dah masuk universiti so life nak berblogger tu agak terhad . ni pon curi curi masa belajar .

okey first of all kembi nak cakap tahniah kat diri sendiri . hehe . finally dapat jejakkan kaki ke universiti selepas tamatnya alam matrik . hehe . berjaya juga Alhamdulillah .

pilihan universiti yang kembi nak sangat UniMAP . nun jauh ke Perlis . kalau dari KL ke Perlis 8 jam tapi untuk belajar kembi berkorban . jihad demi masa hadapan . kenapa pilih unimap ? sebab kembi taknak fikir dah pasal asrama so kat sini asrama disediakan sampai tamat belajar . tak payah nak kutip mata semata mata nak duduk asrama . sabtu ahad goyang kaki study je .

jangan percaya kalau orang cakap unimap ni tak bagus sebab dorang tak pernah duduk unimap . bagus duduk sini sebab tak 'lagha' . kenapa ? sebab perlis tak ada wayang tak ada tempat lepak tak ada mall yang hebat hebat kecuali giant . hehe . so boleh fokus nak belajar . paling best boleh pergi Langkawi , dekat je sebelah je kot .

universiti ni tak terkenal sebab baru je 10 tahun . so kembi ambil course environmental engineering . kos bukan angkat sampah ke apa ke . its more macam mana nak jaga alam sekitar ye . yang minat dengan alam ni bolehlah mohon kos ni . ada 3 universiti je yang ada kos ni . ump ukm dan unimap . kos yang paling best tapi tough sebab belajar dia macam budak civil engineering .

cabaran hidup . nak berjaya berusaha taknak boleh goyang kaki tunggu result . hahaha .

Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis