follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Friday, 19 August 2011

raya mari !

hahahahaXD
hari ni kembi nak citer tentang RAYA!!

bile dengar jew lagu raya pasti kembi rasa gembira..
lagi 9 hari nak raya..
sepanjang kembi berpuasa pada tahun ini,
kembi tak pernah rasa macam kembi berpuasa..
entah la..
antibodi kembi kuat menahan lapar dan dahaga..

bila raya mari
pasti ramai yang balik kampung..
kembi ???
kembi and family mana ada kampung..
opah belah ayah kembi tak pernah jumpa..
dari kecik hinggalah kembi 15 tahun..
opah kembi dah meninggal..
tok belah mak pulak duduk dengan kembi..
so kembi mana ada kampung..

TETAPI
kembi akan balik rumah mak long di kedah..
lepas balik kedah..
kembi akan singgah di ipoh.
kembi ada ramai anak saudara di ipoh..

tiap-tiap tahun..
bile balik kampung jew..
kembi akan balik malam raya..
time tulah rasanya nak raya meluak-luak..
tapi malam raya juga
kembi and family
akan pergi ke Jalan TAR, chowkit and Jalam Masjid India..
time tulah nak beli barang-barang raya.
beli T-shirt, kasut and kelengkapan raya..
bila dah dekat 12 malam
barulah bertolak ke kedah..



di atas adalah kumpulan sepah..
kembi minat sangat kat group sepah nie..

dengarlah lagu raya bila dah dekat nak raya..
pasti perasaan ingin raya sekarang juga..





bila dengar jew lagu dari senario..
pasti nak gelak sakan..

sampai disini je la kembi post..
kembi nak taruh pic raya banyak2 kat dalam post ni..

jom cari pic..

meh tengok apa kembi post..









huhuhu~
sampai disini saja..
assalamualaikum..




Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

No comments: