follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Saturday, 3 December 2011

nak buat banner ?




okey semua ! kembi dah tahu macam mana nak buat banner sendiri.
kalau nak ikut lyssa punya pun boleh..
tapi yang kembi buat lagi senang..
ikut citarasa sendiri lagi..
mari try..

pergi ke http://www.mybannermaker.com/
cari kotak size yang korang nak tu.
and siapkan jugak
background, text, border, effects (tekan jew)
lepastu save..
lepas save ada banyak bendew yang kita tak faham.

tak payah ambil kisah semua tu..
just cari banner code options.
and tekan normal banner..
and jangan lupe tekan juga kat bawah normal banner..
"show code banner and bla~bla~bla~"

lepastu ke bawah lagi
dan cari kotak yang tulis
"save the banner"
tekan and dia keruangan lain.

dia akan keluar
"to get your code, select one or the other!"
tekan yang
"continue on free!"

"instructions and code"
just copy code yang dia bagi..
nak copy ke mana ?

pergi ke
design > add a gadget > HTML/java scripts 
copy and paste jew..
senang dan ringkas..

kalau dah tahu.
apa lagi buat la~








Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

No comments: