follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Friday, 16 December 2011

zaman sekolah rendah

assalamualaikum.... hari nie kembi nak story sikit tentang zaman-zaman sekolah rendah kembi.. korang tahu dulu kembi sekolah mana ? dulu kembi sekolah kat sekolah kebangsaan jalan gurney (1).. bukan Henry Gurney ! itu sekolah budak juvana punya.. hahahaha :)

kembi ingat lagi kawan2 kembi.. masa sekolah rendah kembi tak banyak cakap. masa kat sekolah menengah jew banyak cakap.. hari tu besday kawan kembi.. teringat dia (Nur Syazwani Amni) kembi panggil dia wani amni.. kat sekolah tu banyak sangat wani.. so kembi gelarkanlah wani amni..

banyak kenangan time darjah 6.. okey nie ada lagi seorang nama dia (Mohd Rais Haikal) dia kawan lelaki not my BF okey ! dia pun dah ada kekasih.. nama dia shahira salehin. tapi sekarang kembi tak tahu la kalau dia dah break.. rais nie dulu duduk sebelah kembi time darjah 6. kawan2 dia selalu la duduk berkumpul kat meja dia.. kembi kan dulu bukan peramah so kembi duduk la dengar cerita lelaki.. dia nie okey jew.. but skunk dah lost contact dengan dia..

ini lagi seorang. nama dia (Mohd Rabani Husni)..kembi tak tahu la betul ke tidak nama dia ni. kembi ingat lagi.. dia suka kacau kembi. suatu hari tu.. kembi tengah rehat2 kat dalam kelas. al-maklum la baru jew habis sukan. so ambil kerusi duduk kat depan bawah kipas lagi tu.. dia nie plak ambil pembaris main2 kan kembi.. cuba nak tolak kembi dengan pembaris.. siapa tak hot kan ! so kembi begang giler dengan dia nie. kembi bangun and jeling maut punya ! lepas dah reda panas tu.. buat dalam hati kembi tak still reda gak. kembi pergi kat depan,, time tu dia nak duduk kat tempat kerusi dia.. so kembi pergi, kembi tarik kerusi dia.. wahhhh !!! malu kowt.. dia jatuh sambil pandang kembi dengan muka pelik.. satu kelas dok tengok ! and then kembi terus blah.. eh,, kembi tak blah macam tu. kembi cakap kat dia "PADAN MUKA!".. habis sekolah dia akan tunggu dia punya mak kat depan surau sekolah.. kembi pergi kat dia and kembi cakap "Sorry wei.. aku bengangtadi.. ye la kau kacau aku masa aku tengah hot.." dia pun tak cakap apa tapi dia senyum jew.. sejak hari tu dia suka sakitkan hati kembi and kembi pun sakitkan hati dia gak.. hahaha
 
panjang berjela cerita tentang rabani nie an ? cerita wani and rais tak panjang macam nie pun.. banyak sebenarnya kenangan tapi tak kan la nak story.. kalau ada masa kembi akan cerita tentang masa darjah lima.. kenangan yang paling memalukan kembi.. tunggu tau !!





Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

No comments: