follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Monday, 19 November 2012

sama ke tidak ?

assalamualaikum semua :D
sihat ke? kalau tak sihat gi makan ubat
so
kembi nak straight to the point
malas nak masuk jalan jauh
jalan dekat kan ada
shortcut road

meh sini kita scroll ke bawah
buat perbezaan sikit
sama ke idak ??


sama tak?


perbezaan mereka-mereka ni hanya warna kulit je

sebelah kiri tu nazim othman (malaysia)
and sebelah kanan do ji han (korea)

bila kembi tengok satu drama korea
kembi nampak do ji han ni
sama macam nazim othman

cara dorang berlakon pun lebih kurang sama
itu pendapat kembilah
bila dia berlakon caranya dingin
sama dengan nazim othman.

okey !
tu je post hari ni
kembi nak rehat.
hehehe
assalamualaikum

.  .  .

Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Friday, 16 November 2012

header

assalamualaikum semua :(
bengang yee dengan header baru kembi ni.
rasa macam nak........
arggghhh!!!
calm down kembi.
relax.
sabar tu kan separuh daripada iman.
serius kembi terlupa macam mana nak buat transparent.
dah buat and bila save tu
dia akan jadi like this

storyofmylife

dah lawa tapi cacat..
setiap benda atau sesuatu mesti ada cacat celanya right ?
nak sedapkan hati punya pasal.

so korang-korang
jangan kutuk belakang yang kembi punya header buruk.
sedangkan kembi sendiri pun kata buruk..

so kembi terimalah kenyataan yang header blog ni buruk.
hurmmm T_T
dah tak comey !!
assalamualaikum
.  .  .

Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Friday, 9 November 2012

new post for this november

assalamualaikum semua :)
dah lama kembi tak update new post. my friends yang selalu usha blog kembi pun asyik marah je. why ? because mereka-mereka tu mahukan post yang baru bukannya yang dah basi, lapuk macam yang post kembi ni. ni post yang terkini and terbaru dekat sini. yela kan kembikan perdana menteri yang selalu sibuk dengan kerja.. kembi dah lama tak layan and tak sentuh langsung blog ni sejak bulan julai. blog ni pun dah berhabuk, bersarang, bertikus, berlipas and segala bagai 'ber' la. rindu nak tulis and type kat blog ni. kembi sibuk dengan sekolah. kepala ni asyik fikir nak belajar je. kembikan masuk kelas science and kelas ni perlukan tumpuan yang lebih. dalam sejarah hidup kembi, tahun ni adalah tahun dimana kembi hadir kesekolah 100%. bangga dengan diri kembi sendiri. kembi fikir, bila tak datang satu hari kesekolah, kita akan ketinggalan pelbagai ilmu yang dipelajari disekolah.and that's why la kembi sibuk dengan sekolah.
hope cuti ni kembi akan tulis pelbagai cerita and post kat sini. sokong kembi untuk terus update yang baru. hehehehe. blog ni tak selawa korang punya blog tapi lawa bagi kembi sendiri. so, kalau korang tak suka blog ni yang telah busuk dengan sampah or dengan kekotoran silalah tekan 'X'.. yang suka tu sabarlah ye untuk terus tahu perkembangan kembi. entahlah kembi terasa rendah diri sangat sebab blog ni. bila kembi pergi melawat blog orang lain, kembi terasa yang blog kembi ni paling buruk, tapi kembi tak nak buat perubahan sebab nak tukar menukar ni perlukan masa beberapa hari and faktor M mengatasi batas kembi.
rasanya ni je kot yanag kembi nak tulis buat masa sekarang. tak tahu lagi masa yang akan datang. kot-kot ler ada banyak post hari ni yang kembi update untuk tebus balik. okey ! okey ! kembi blah dulu yaww ! :)
assalamualaikum and waalaikumusalam :)

.  .  .



Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Friday, 20 July 2012

GENG BUDAK SURAU KEMBALI LAGI

assalamualaikum
hari ni startlah kita semua
menunaikan ibadah puasa
selama sebulan
oppss!
tak sampai sebulan ler kite berpuasa
mesti ada bendera jepun punya la

apa yang kembi dok melalut pagi-pagi ni
tajuk tu sambungan
kira ni part kedua la

kenapa tajuk ni macam kelakar
adakah ni rancangan TV punya?
heyy!
ini bukan rancangan TVa tau apa-apa yang berkaitan pon
tak ada kena mengena dengan orang lain
tapi ada kena mengena dengan kembi and the geng
faham-fahamkan la sendiri~

okey!
straight to forward je la
kembi tak pandai nak berbelit cerita
kang tersalah cerita buat naya je

bila bulan ramadhan tiba
mesti pergi terawih ?

seminggu sebelum berpuasa
kembi akan mengajak semua kawan-kawan kembi
yang duduk berdekatan rumah kembi
untuk pergi ke surau

selalunya yang remaja yang aktif pergi
semestinya geng kembi
geng yang selalu buat bising
hahahaha

kembi akan pergi ke surau
sampailah habis ramadhan
insyaAllah
tahun lepas berapa kali je tak pergi
tu pun atas sebab tertentu

so,
itu yang kembi cakap
GENG BUDAK SURAU KEMBALI LAGI
sebab time ramadhan je
geng kembi akan ada
selalunya jarang ke surau
al-maklum ler perempuan
hehehehe

.  .  .

abaikan gambar kat dalam tu ye!
itu lelaki but kembi and the geng girls


Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Thursday, 19 July 2012

RAMADHAN KEMBALI LAGI

assalamualaikum
sihat tak ?
kalau sihat cakap alhamdulillah.
kalau tak sihat cakap alhamdulillah juga.

seminggu sebelum nak puasa
mesti ramai yang nak demam.
sesema, batuk dan pening kepala

kembi juga melalui benda yang sama
so sama-samalah tawakal
semoga kita dapat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna

bila ramadhan tiba
mesti banyak ceritakan?
nak beli baju, kasut, beg, tudung
and seangkatan dengannya la.

tapi kalau bab terawih
memang malas nak dengar right ?

bila dah puasa
mesti letih, penat
bila time buka puasa
setengah jam dah tunggu dekat meja makan
dah siap tuang air
nasi pun dah cedok

tapi tula kan.
bila time terawih je
mesti malas nak pergi
boleh buat kat rumah lerr
sedangkan kalau buat dekat rumah
comfirm tak buat
kalau buat jemaah dapat banyak pahala

so kembi nak ler citer
macam mana kembi berpuasa
selama sebulan sebelum ni

bila time sahur
semestinya itu kerja kembi
membangunkan orang tidur.
penggera jam loceng memang berbunyi
tetapi tak ada seorang pun nak bangun
kembi just set dekat telefon
senang je kembi bangun.
pukul lima.

kalau sahur just makan biasa je
nasi kadang-kadang bergoreng
telur tak pun ayam yang dipanaskan semalam
nuget or sosej pun kadang-kadang jadi lauk

bila puasa
kiteorang semua okey je
still bekerja macam biasa

waktu berbukalah time kita semua tunggu
makan pun biasa je
sama macam bersahur.
orang pertama habis makan
ialah kembi
kenapa cepat sangat ?
sebab tak nak berebut bilik mandi

time terawihlah yang ditunggu oleh family kembi
sebab apa?
dapat jumpa dengan kawan-kawan
dapat chit chat

dalam pukul 11 malam macam tu
baru ler pulang kerumah.
lepas tu makan bubur lambuk pulak.

kalau nak bubur lambuk kan.
tempat yang paling sedap yang kembi pernah rasa
dekat jalan hamzah, kampung baru
kat situ memang sedap la.
masjid jamek okey la.

bila ramadhan kembali lagi
tunggulah post yang seterusnya
GENG BUDAK SURAU KEMBALI LAGI

.  .  .










Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Thursday, 12 July 2012

virus mengedik melanda sekolah

assalamualaikum
dah bersawang blog kembi ni kan?
al-maklum ler terlalu busy sampai tak ada masa
atcually ada masa, tapi pemalas.

kenapa tajuk kali ni lain dari yang biasa
virus ni dah merebak satu sekolah
dari budak form 5 hinggalah budak form 6

ada dua orang guru pratical baru masuk
dari UPSI tempat abang kembi belajar ye!
dorang baru je lagi tak sampai sebulan.

satu sekolah minat dekat seorang cikgu ni
kecuali kembi ye!
namanya cikgu harizan
kenapa ramai sangat dorang minat dekat dia
oleh sebab dia pakai songkok
and orang gelarkan dia imam muda

kawan cikgu harizan ni
cikgu faizal marican namanya
kadang-kadang orang gelarkan dia
american
hahahaha
dia ni orang ketiga paling top la.
dia paling rapat dengan abang kembi
and dia pernahlah sembang dengan kembi
dia ni peramah gilerr!
dia okey tapi tak handsome.

yang kedua top pula
ustaz haziq nama empunya diri
dia ni baru balik dari mesir.
orang kata dia ni pengotor
kembi tak tahulah pula
itu kata kawan-kawan kembi.
dia ajar kembi agama.
time dia ajar
kembi tak faham langsung
sebab asyik bersembang je.

yang ni pula orang yang tak popular ye!

cikgu izzat.
tahu tak siapa dia ni?
abang kembi larhhhh!
dia ni guru sementara je
and
guru paling muda la dikatakan.
dia ni kuat menyindir
ramai budak komplen dekat kembi
adoyai~
susah betul kalau ada abang dekat sekolah ni
tapi best juga!

encik azli
cikgu paling kerek yang kembi rasa
dia kalau nak bersembang
mesti cari kembi and the geng
hehehehe
kembikan femes dekat sekolah
tu yang semua orang nak chit chat dengan kembi
terperah santanlah pulak!

encik azrol
cikgu yang okey tapi kuat mengarut
dia tak pernah lagi ajar kembi
pernah sekali dia masuk relief
dia ajar kembi add math
giler senang!

encik afiq
cikgu paling kembi rasa menyampah.
sebab dia kalau nampak kembi
pasti jelingan maut yang kembi dapat
entah apalah yang dia sakit hati sangat dengan kembi ni.

encik nizam
dia ni kembi tak boleh nak citer sangatlah
sebab kembi tak berapa kenal sangat

sir marimuthu
cikgu paling lawak dekat sekolah
and
cikgu paling popular
sebab apa?
dia pernah tak zip seluar time ajar kelas kembi
and bila kawan kembi tegur
dia main tarik je zip tu depan kawan kembi
tak tahu malu langsung!

encik jega
tak kenal langsung!

_________________________________________________

itu jelah cikgu lelaki dekat sekolah kembi.
semua yang kembi sebut ni
semuanya kembi tak suka
sebab kembi punya taste lain sikit.

kawan-kawan kembi
semua dah ada penyakit angau
kadang-kadang
kembi kena sedarkan dorang
jangan terlalu syok sangat
dekat cikgu-cikgu tu.

.  .  .
kadang-kadang kembi jadi macam ni.
selalunya time waktu bi and sejarah




Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis