follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Friday, 20 April 2012

cerita budak genius

assalamualaikum
nak baca cerita tak ?!
okey !
kalau nak scroll ke bawah
and then jumpa la cerita tu
cerita apa ?
cerita seorang murid dan seorang pelajar

begini kisahnya ~

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : “Apa sebenarnya masalah awak, Abu?”

Lalu Abu menjawab, “Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!”.

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, “Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6″, Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, “Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?”. Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?

Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf “K” akhir dengan “A”, ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna “pink”, bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, si Abu terus menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?
Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?

Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a ‘F’ and end in ‘K’ that means lot of heat and excitement?
Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a ‘F’ and ends in ‘K’ & if you dont get it you have to use your hand.
Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It’s longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?
Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata “Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah”.

haha~
kalau baca ni mesti nak gelak kan ?!
serius kembi baca pun gelak juga
hahaha

.  .  .




Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

followers saya dah nak cecah ... .

assalamualaikum kawan-kawan semua :)
hari ni mood kembi
kurang baik larhh
tapi sebab kembi ni dah lama tak post
tu yang gagahkan diri untuk senyum
bergigih kembi menulis
sebab
kembi nak habaq mai kat hangpa semua
cehh , terkeluar pulak bahasa kedah
hehehe :)
jangan marah yew !
bak kata P.Ramlee

okey ! dah menjauh tersimpang kembi ni kan ?!
belok sana belok sini
tak jumpa jalan ni
last-last tanya orang
apa yang aku merepek nie ?!!!!
jalan straight je cik adik oi~
means STRAIGHT TO THE POINT

tajuk post kali ni pelik kew ?
mesti korang rasa kembi ni POYO
follow baru 100 lebih nak berlagak
aku yang beribu-ribu pun tak poyo

but benda nie memberi maksud paling TERBESAR for me
because
kembi nak sangat cari followers yang ke 103
103 memberi maksud yang paling bermakna untuk kembi

kalau korang nak tahu
tunggu larhh next post
korang tunggu larhh sampai berjanggut pon !
haha :)
kalau ada masa , kembi bagi tahu okey !
apa maksud yang TERbesar sangat tu ?!

lagi banyak kembi tulis
lagi banyak kembi merepek
korang ?!
mesti tak baca sampai habis
sebab
korang semua hanya datang
* MELAWAT
* MENZIARAH
* BLOGWALKING
* SINGGAH
 tu je ayat korang kat shoutbox kan ?!

kalau terasa ?!
urmmm,,,
apa patut kembi buat erk ?
buat tak layan kowt !
hahaXD

so apa lagi
korang datang letak kat shoutbox tu like this
* FOLLOW SINI
* DATANG BACA
* JOIN SEGMEN
kalau macam nie kembi akan datang kat blog korang

by the way
kalau korang letak juga ayat
* MELAWAT
* MENZIARAH
* BLOGWALKING
* SINGGAH
kembi akan follow
datang plus follow

sebab my prinsip senang je
kalau kita follow dia balik
ofcourse dia akan follow balik

hahahahahahaha
merepek meraban
okey bye :)
senyum itukan sedekah

.  .  .



Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Tuesday, 17 April 2012

MAAF DARI HATI

assalamualaikum
hoho :D
di malam yang ceria di hari yang serba indah
haihh ! apa kena dengan kembi nie ?
just to share something that NOT important !
(brokenenglish)

atcually ,
kembi nak share la sedikit karya yang tak seberapa nak best
by the way
korang baca je la kann~

ku kenang selalu
saat kita bersama
menghadapi suka dan duka
saat rindu itu hadir
menambah luka dihati ini
kerana terkenangkan mu yang jauh
sebak dihati
air mata berjujuran
kerana rindu dengan dirimu
tapi apakan daya
diri ini tidak kuat
tidak kuat menanggung rindu
saat ku terpandang tepi mejaku
kulihat kau tersenyum simpul memandangku
ku sedar dirimu memerhatiku dari tadi
saat aku melihat gambarmu disampingku
menjadikan hatiku nanar
menangis tidak berlagu
kerana gambar ini
akan membuatkanku ingat tentangmu
kenangan , memori , sejarah
tersimpan di ruang dalam hidupku
setiap sudut bilik ini
setiap sudut hati ini
ku terkenang dirimu
kau jauh berbatu-batu
tetapi jauh bukan halangan
untuk membuatkan mu jauh dari hatiku
ku sedar siapa diri ini
hanya insan biasa
yang selalu membuat kesalahan
walaupun kesalahan ini
membuatkan mu jauh berlari dariku
kesalahan ini membuatkan ku rasa kecewa
kecewa dengan diri sendiri
kerana tiada kata maaf yang hadir
yang terbit di ruang bibirku
perasaan bersalah sering melanda hidupku
hanya tiada kata maaf
tetapi
hanya maaf dari hati
menjadi perantaraan untukmu

MAAF DARI HATI

create by me :)
Nur Tarwiyah Saban
it's me !
kembi la~

sebenarnya kata-kata ini
ditujukan khas for my friends
yang jauh di perantauan
rasa bersalah sebab
kembi suka buat dia marah .
dia tu siapa ?
lelaki or perempuan ?!
okey ! seriusss !
girl larhh~
kembi suka kawan dengan dia

friend forever
:)

.  .  .




Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Monday, 9 April 2012

kawan kepada kawan

assalamualaikum readers semua ! sihat or tak siaht ?! kalau dah menghadap laptop ofcourse  la sihat kan ? what about kembi ? im fine by the way busy sedikit dengan sekolah . al-maklum la masih sekolah :) tajuk hari ni special sikit . why ? because ini story about my friend . saja ciplak dia punya . haha . serius tak okey ! just nak share sahaja . bukan nak aibkan orang or what tapi just nak bagi tahu korang semua what happens she done .
okey , kembi tak akan letak nama dia . why ? sebab kan kembi dah kata yang kembi tak nak aib kan dia just nak share apa benda yang korang patut tahu . kawan kembi tu capital E okey ! and the guy capital S .
my friend capital E nie kawan dengan seorang mamat gila yang entah dari planet mana yang telah TERhempas kat bumi kita nie iaitu capital S . capital S nie juga pernahla kembi kenal and kalau boleh kembi tak nak kenal langsung . why ? sebab memalukan je . entah macam mana la yang capital E ni boleh kenal dengan capital S . kembi memang tak tahu . kembi tahu pun last week yang capital E nie cerita yang dia dah couple dengan capital S . OMG larhh kembi kata . sebab capital S nie terlalu teruk sampai tak boleh nak dibayangkan . capital E nie dia cerita yang capital S nie nak berubah . menangis-nangis bagai . nak bunuh diri la . tah apa-apa la capital S nie kan ?! so capital E ni cakaplah tak baik semua tu nak bunuh diri  sebab girlfriend capital S dah tinggalkan dia . so capital S nie cakap kalau nak dia ni berubah and tak bunuh diri couple and send gambar **gel . serius wehyyy ! tak main-main . so capital E nie kata no way ! she say NO . but capital S nie jenis yang tak dengar cakap and jenis yang nak kena ikut semua perintah dia . he say kalau capital E ni tak bagi gambar tu , ex-capital E ni nak sebarkan gambar **gel dia kat satu laman web . sebab tu la capital S nie nak gambar tu and he said dia nak tolong capital E nie .. capital E nie tak nak bagi and capital S nie paksa . the end capital E nie bagi . and capiatl E story la kat kembi and sebenarnya dia rasa bersalah and gelisah sangat nak cerita kat kembi . so kembi pun paksa la dia cerita . mula-mula dia tak nak and kembi pun malas nak paksa . last-last dia cerita . kembi marah la juga . sebab kenapa bodoh sangat bagi gambar tu kat orang yang sakit mental macam tu . dia pun kecewa . and kembi bagi nasihat supaya jangan buat macam tu lagi ! tapi gambar tu tak ada la gambar **gel just kat bahu je .
the end of the story JANGAN BAGI GAMBAR SESUKA HATI SAHAJA !

.  .  .


kalau kawan , dia kena faham


Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Tuesday, 3 April 2012

rindu sayangku

assalamualaikum
and
selamat sejahtera

hari ni kembi nak update post tentang
lirik lagu yang telah digubah
menjadi
RINDU SAYANGKU

jauh mindaku melayang
terbayang diriku bayang
ku kini sendiri
kini ku tak tahan lagi
terbayang wajah hati dirimu
yang hadir setiap waktu
tiba putus hilang begitu
terganggu siaran hidupku
ku rindu senyuman diwajahmu
yang tiba muncul didepanku
ku rindu kerana dirimu
kau diam membisu
jangan biarkan ku begini
oh dirimu datanglah temaniku ini
rinduku terhadap dirimu oh sayangku
rindu sayangku sepenuh jiwa
.  .  .
tidakkah kau tahu
isi cintaku
janganlah kau tinggalkan aku
dan pergi menjauh

p/s: tukar lirik lagu twinkle away jadi rindu sayang
by : Nur Tarwiyah & Darling Eyza


original song sebenarnya Twinkle Away
tapi ditukar liriknya menjadi rindu sayang

asalnya dicipta oleh kembi sendiri
and di edit by me and my friend

lagu asal by the way just tukar lirik je
suka sangat ini lirik lagu !

.  .  .





Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis