follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Thursday, 30 October 2014

stop thinking about not mahram guy .

Assalamualaikum . rasanya sudah lama kembi tak bercerita . sejak akhir-akhir ni perasaan kembi tak dapat dikawal . perasaan inginkan dia .

Tapi kembi selalu sedar bahawa apa yang kita nak tak semestinya dapat . kembi selalu buatkan diri ini nampak kerdil supaya kembi tak nak terus menerus inginkan dia .

Ini perasaan minat dekat dia . hati kembi dalam fasa ingin mencintai dia . tapi kembi selalu ingatkan diri kembi bahawa dia tak pernah sekali pun pandang atau tahu akan kembi . hanya kembi yang tahu akannya .
Sebab itulah kembi berusaha untuk melupakan dia dan dalam masa yang sama kembi hanya ingin mendekatkan diri kembi pada Allah . kembi hanya mampu berserah .

Bila kembi ceritakan semua ini pada kawan kembi . dia berpendapat bahawa kembi sudah jatuh cinta . tapi kembi tak nak cuma hati ini degil untuk mendengar kata-kata ini . kawan kembi kata kalau kau sukakan dia setiap kali solat kau doakan dia menjadi jodoh kau .

And now im not doing that . because kembi cuma minat akan dia . kembi tak terniat untuk menjadikan dia sebagai suami kembi . kembi berazam untuk melupakan dia dan tiada kenangan yang dapat kembi ingatkan .

Just think about your future first . and then you can find a better man to be your soulmate . now focus on study and don't make his name in your heart . if you truly love him and he doesn't you will dissapointed . so make a move from now . stop your heart and your mind from thinking about him . Tarwiyah always remember you can see a lot of handsome guy in future . so forget about him because you don't want to married before you get job . aja ! Aja ! Hwaiting

Nampak tak keparahan kembi di sini .

ingin meminati menjadi suka .
pabila dah suka terjatuhlah sayang .
sayang menjadi cinta .
apakan daya hati ini kuat inginkannya . biarlah masa menentukannya .
Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Thursday, 16 October 2014

Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine

Assalamualaikum . dah lama tak masuk mana-mana segmen . kembi just nak masuk untuk mengisi masa yang terluang . so let's check out !

Nak join ? Tekan banner ni yee ...




Join ramai-ramai !
Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

My Dream Come True 2

Lalalalala ... Bosan . berhenti study sebentar sambil update . hehehe . mehh kembi nak bercerita . ececehh .

Changes

Seminggu duduk di korea membuatkan aleyya letih . letih dengan urusan yang perlu diselesaikan dengan segera .
Aleyya datang ke korea dengan menggunakan biasiswa yang diperoleh manakala mimi tidak . oleh itulah dia mahu mendapat segulung ijazah untuk membuatkan arwah ibu dan ayahnya bangga .
Hanya tiga bulan aleyya dan mimi dapat tinggal di asrama . ini kerana mereka pelajar degree jadi mereka perlu mencari rumah di luar .
Kini mereka tinggal di rumah sewa yang berhampiran dengan universiti . hanya aleyya, mimi dan rakan mimi 3 orang sahaja tinggal bersama .
Aleyya cuma ikut sahaja kerana papa dan mama mimi yang carikan . mimi mahu aleyya tinggal di dalam rumah itu bersamanya . pada mulanya segan juga ridak kenal dengan rakan-rakan mimi tapi lama kelamaan aleyya dapat menyesuaikan diri .
lagu arjuna beta nyanyian fynn berkumandang . aleyya cepat-cepat berlari ke arah meja belajarnya . telefon berjenama sony aleyya angkat .
"Anyeonghesayo auntie . aleyya sihat . dinner ?" Dengar sahaja perkataan dinner aleyya rasa dia patut mengelak .
"Pukul berapa tu auntie ?"
"Rasanya tak bolehlah auntie . aleyya ada hal time tu . aleyya minta maaf tak dapat join auntie dinner hari ni . lain kali maybe okey ." talian diputuskan .
Auntie suzan, adik sebelah ibunya . menetap di Korea hampir 13 tahun lamanya . berkahwin dengan lelaki Korea yang berkerja sebagai pengarah muzik di syarikat MusicHit Entertainment . setiap tahun mereka sekeluarga akan turun ke Malaysia untuk melawat saudara-saudara mereka .
Pada mulanya aleyya tidak ingat akan keluarga maksunya di korea . sudah dua tahun mereka tidak pulang ke Malaysia selepas ibunya meninggal . ayahnya juga meninggal tiga bulan selepas ibunya . oleh sebab itu aleyya tinggal bersama keluarga jirannya . kekok tapi mereka sudah menganggap aleyya seperti anak mereka .
Rutin aleyya dan mimi setiap hari sama . pergi ke kelas pada awal pagi . pulang ketika jam menginjak ke tiga petang barulah mereka pulang .
Tapi sejak sebulan mereka tinggal di korea . perangai mimi berubah . kelas pula kadang-kadang masuk kadang-ladang ponteng . setiap malam mimi dan rakannya akan keluar . balik pula hanya jam melepasi angka 3 . pada mulanya dia biarkan kerana tidak mahu masuk campur . tapi hampir dua bulan mereka masih begitu . aleyya bertekad malam ini dia akan menasihati mimi dan rakannya .
Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Saturday, 11 October 2014

My Dream Come True

Here we come !

Say no to couple . itulah prinsip aleyya . bagi aleyya kalau nak bercinta terus kahwin tak payah nak couple bagai .
Marah betul aleyya bila kawan baiknya, mimi bercinta dengan lelaki yang sebaya dengan mereka . lepastu clash . dulu time nak bercinta tak bagitahu pon kat kawan baik sendiri . lepas dah putus baru cari aleyya .
Mimi seorang rakan yang memahaminya tapi itulah bila bercinta tak ingat dunia . puas nasihat kat dia tapi itulah .
Dia mengenali mimi pon sewaktu memasuki matrikulasi perak . satu bilik satu kuliah dan satu hati . mereka ibarat adik beradik asyik bersama tak pernah berenggang . berasal dari Selangor manakala aleyya dari KL .
Masa berlalu begitu pantas meninggalkan waktu yang lepas . setahun berlalu kini mereka sudah menginjak 19 tahun . masing-masing bawa haluan sendiri setelah menamatkan pengajian di matrik .
Tapi siapa sangka, ketentuan ilahi mereka dapat melanjutkan pelajaran ke luar negara . negara yang diidamkan oleh semua rakyat Malaysia untuk pergi . Korea ! Here we come !
Dulu aleyya dan mimi berjanji untuk ke korea melanjutkan pelajaran di sana . mereka ke sana pon dengan dua tujuan . satu untuk berjaya dan kedua mahu berjumpa dengan artis-artis kpop . itulah angan-angan jadi kenyataan .

Lapangan Terbang Icheon, Korea

Siapa tak suka dapat menjejakan kaki ke korea . dari kecil bila aleyya sudah tahu apa itu kpop, dia ingin sekali ke korea . pada masa itu hanya sebab dia mahu berjumpa dengan artis korea sahaja . tapi umur mematangkan aleyya . bila difikirkan balik bukannya artis korea kenal dan berkawan dengannya . dia siapa mereka siapa .
Tapi tidak bagi mimi . jika dia mahu sesuatu dia akan dapatkan juga . mimi ke korea hanya dengan satu misi untuk mencari lelaki korea sebagai suaminya .
Aleyya pon mahu tapi baginya mustahil . dia bukan mimi yang cantik . anak orang kaya . dia hanyalah insan biasa yang tidak punyai apa-apa .
Jejak sahaja kaki aleyya di korea dia berazam pada dirinya sendiri . mahu berjaya dalam hidup dan berubah ke arah yang lebih baik .
Korea please make my dream come true . please be nice .
Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

UPDATE

Assalamualaikum .
Nak update pon dah malas tapi kembi gagahkan juga . ye la sekarang ni dah belajar kat luar . tak belajar kat sekolah . tak duduk kat rumah . duduk rumah banyak masa . boleh ler update selalu . sekarang kembi dah malas nak mengupdate post baru .
Okey tak nak berceloteh panjang .
Cuma nak ingatkan semua . hidup perlulahh berbuat baik . buat baiklah terhadap manusia . alam . diri sendiri . tiga perkara .
Two weeks more before exam sem 1 . nervous . but still like this . lazy .
Duduk matrik kena rajin tapi kembi jadi malas . yaAllah berikanlahh hidayah untuk aku dan kuatkanlah imanku . berikanlah aku sifat rajin yaAllah . Amin ...

Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis