follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Thursday, 16 October 2014

My Dream Come True 2

Lalalalala ... Bosan . berhenti study sebentar sambil update . hehehe . mehh kembi nak bercerita . ececehh .

Changes

Seminggu duduk di korea membuatkan aleyya letih . letih dengan urusan yang perlu diselesaikan dengan segera .
Aleyya datang ke korea dengan menggunakan biasiswa yang diperoleh manakala mimi tidak . oleh itulah dia mahu mendapat segulung ijazah untuk membuatkan arwah ibu dan ayahnya bangga .
Hanya tiga bulan aleyya dan mimi dapat tinggal di asrama . ini kerana mereka pelajar degree jadi mereka perlu mencari rumah di luar .
Kini mereka tinggal di rumah sewa yang berhampiran dengan universiti . hanya aleyya, mimi dan rakan mimi 3 orang sahaja tinggal bersama .
Aleyya cuma ikut sahaja kerana papa dan mama mimi yang carikan . mimi mahu aleyya tinggal di dalam rumah itu bersamanya . pada mulanya segan juga ridak kenal dengan rakan-rakan mimi tapi lama kelamaan aleyya dapat menyesuaikan diri .
lagu arjuna beta nyanyian fynn berkumandang . aleyya cepat-cepat berlari ke arah meja belajarnya . telefon berjenama sony aleyya angkat .
"Anyeonghesayo auntie . aleyya sihat . dinner ?" Dengar sahaja perkataan dinner aleyya rasa dia patut mengelak .
"Pukul berapa tu auntie ?"
"Rasanya tak bolehlah auntie . aleyya ada hal time tu . aleyya minta maaf tak dapat join auntie dinner hari ni . lain kali maybe okey ." talian diputuskan .
Auntie suzan, adik sebelah ibunya . menetap di Korea hampir 13 tahun lamanya . berkahwin dengan lelaki Korea yang berkerja sebagai pengarah muzik di syarikat MusicHit Entertainment . setiap tahun mereka sekeluarga akan turun ke Malaysia untuk melawat saudara-saudara mereka .
Pada mulanya aleyya tidak ingat akan keluarga maksunya di korea . sudah dua tahun mereka tidak pulang ke Malaysia selepas ibunya meninggal . ayahnya juga meninggal tiga bulan selepas ibunya . oleh sebab itu aleyya tinggal bersama keluarga jirannya . kekok tapi mereka sudah menganggap aleyya seperti anak mereka .
Rutin aleyya dan mimi setiap hari sama . pergi ke kelas pada awal pagi . pulang ketika jam menginjak ke tiga petang barulah mereka pulang .
Tapi sejak sebulan mereka tinggal di korea . perangai mimi berubah . kelas pula kadang-kadang masuk kadang-ladang ponteng . setiap malam mimi dan rakannya akan keluar . balik pula hanya jam melepasi angka 3 . pada mulanya dia biarkan kerana tidak mahu masuk campur . tapi hampir dua bulan mereka masih begitu . aleyya bertekad malam ini dia akan menasihati mimi dan rakannya .
Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

2 comments:

Fazillah Pafli said...

macam familliar je cerita ini. Macam pernah ku dengar,tetapi dimanana ya.

TarwiyahLife said...

Hahahaha . is not like novel yang korea tu . something new . but the way im stop to continue the story for awhile . maybe in 2 weeks . examm .