follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Saturday, 11 October 2014

My Dream Come True

Here we come !

Say no to couple . itulah prinsip aleyya . bagi aleyya kalau nak bercinta terus kahwin tak payah nak couple bagai .
Marah betul aleyya bila kawan baiknya, mimi bercinta dengan lelaki yang sebaya dengan mereka . lepastu clash . dulu time nak bercinta tak bagitahu pon kat kawan baik sendiri . lepas dah putus baru cari aleyya .
Mimi seorang rakan yang memahaminya tapi itulah bila bercinta tak ingat dunia . puas nasihat kat dia tapi itulah .
Dia mengenali mimi pon sewaktu memasuki matrikulasi perak . satu bilik satu kuliah dan satu hati . mereka ibarat adik beradik asyik bersama tak pernah berenggang . berasal dari Selangor manakala aleyya dari KL .
Masa berlalu begitu pantas meninggalkan waktu yang lepas . setahun berlalu kini mereka sudah menginjak 19 tahun . masing-masing bawa haluan sendiri setelah menamatkan pengajian di matrik .
Tapi siapa sangka, ketentuan ilahi mereka dapat melanjutkan pelajaran ke luar negara . negara yang diidamkan oleh semua rakyat Malaysia untuk pergi . Korea ! Here we come !
Dulu aleyya dan mimi berjanji untuk ke korea melanjutkan pelajaran di sana . mereka ke sana pon dengan dua tujuan . satu untuk berjaya dan kedua mahu berjumpa dengan artis-artis kpop . itulah angan-angan jadi kenyataan .

Lapangan Terbang Icheon, Korea

Siapa tak suka dapat menjejakan kaki ke korea . dari kecil bila aleyya sudah tahu apa itu kpop, dia ingin sekali ke korea . pada masa itu hanya sebab dia mahu berjumpa dengan artis korea sahaja . tapi umur mematangkan aleyya . bila difikirkan balik bukannya artis korea kenal dan berkawan dengannya . dia siapa mereka siapa .
Tapi tidak bagi mimi . jika dia mahu sesuatu dia akan dapatkan juga . mimi ke korea hanya dengan satu misi untuk mencari lelaki korea sebagai suaminya .
Aleyya pon mahu tapi baginya mustahil . dia bukan mimi yang cantik . anak orang kaya . dia hanyalah insan biasa yang tidak punyai apa-apa .
Jejak sahaja kaki aleyya di korea dia berazam pada dirinya sendiri . mahu berjaya dalam hidup dan berubah ke arah yang lebih baik .
Korea please make my dream come true . please be nice .
Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

No comments: