follow kembi okey ! tinggalkan jejak korang di shoutbox supaya kembi senang nak usha blog korang !

kalau suke like jew

Sunday, 14 December 2014

miss my kemba

Assalamualaikum warga blogger . entah kenapa kembi rasa alone . maybe rindu keluarga kawan cikgu dan sekolah .
Bila kat matrik ni kembi kena survive sendiri . semuanya sendiri . dulu time sekoalh kembi tak pernah keseorangan . kerna kembi selalu ditemani dengan kembar . kawan dan keluarga . bila dah besar . semua berbeza . seorang kat utara seorang lagi kat selatan . terpisah jarak berbatu-batu . mengambil masa yang lama untuk bersua muka .
Bila jauh begini susah kembi untuk luahkan rasa hati ini . hanya telefon menjadi pengantaraan antara kami . rindu nak bercerita dengan kemba .
Rindu nak buat kerja sama-sama . rindu nak bebel kat dia . okey ! Kembi memang kuat membebel kat kembar kembi or kat orang yang kembi rapat .
Kembi memang senang kena buli . senang kena dengan kawan-kawan . snang kena maki . senang kena tipu . senang kena marah dengan orang . tapi kembar kembi selalu tolong kembi . tolong backup kembi . bila kitaorang berpisah no more kembar yang dapat protect kembi .
Bila kembi marah tapi kembi hanya diam sebab kembi tak boleh marah . so kembi akan suruh kemba kembi marahkan bagi pihak kembi . bila kembi sedih dia ada disisi temani kembi menangis .
Result kami pula macam on off je . bila sorang okey sorang keyo . bila sorang keyo sorang okey . tak pernah nak stabil . mungkin sebab kembi tak boleh duduk belakang kemba . sama juga kemba tak boleh duduk belakang kembi . kitaorang kena bergerak sama-sama . sebaris .
Oleh sebab itu bila kemba kata nak pindah matrik perak . kembi cakap tak payah . sebab kembi taknak kami berdua jatuh . kembi nak sama-sama naik dapat result yang sama .
Kembi cakap mungkin cara ni dapat tolong kami berdua dapat result yang okey . lagipon bila lagi nak berdikari . sekaranglah kena belajar hidup sendiri survive sendiri . tapi setiap hari kitaorang call mesej cerita semua problem . share perasaan semua .
Kembi kat sini nak cakap yang kembi rindu kemba . thanks for always support me . help me . be my shoulder . be my ear .

Okey kat sini kembi nak ceritalah sikit pasal gelaran kakak adik yang family selalu guna bila nak panggil kami berdua .
Kembi ni sebenarnya kakak dan kemba pulak adik . dulu family panggil kembi kakak kemba adik .tapi masa umur entah berapa tahun . time tu tak sekolah lagi . tiba-tiba kemba cakap nak jadi kakak . kembi pula masa tu tak kisah sangat . kembi pon cakaplah okey . sampai sekarang melekat sehingga tiada siapa yang perasan yang gelaran dah tukar . lagipun sifat kami yang berbeza dengan gelaran yang sebenar membuatkan kembi senang bila tukar . kemba seorang yang bersifat matang walau muka saja manja . seorang yang protect dan berpendirian . kalau kemba cakap A mesti A . no objection ! Tapi kembi lain . jenis tak kisah . seorang yang tak berani nak marah kecuali kalau dah tahap annoying memang kenalah . so susah nak nampak bila kembi marah sedih . muram memang selalu . mendung sentiasa . bila nak beli something . kembi suka ni tapi bila family cakap tu . kembi pon ikut . sebab jenis malas nak bergaduh .
Sebab tu kembi jadi adik kemba jadi kakak .

Thankss mama mak umi omma ibu sebab lahirkan kami . now semua orang jealous sebab kami kembar . thankss papa ayah abi appa baba sebab besarkan kami dengan sikap yang baik . thankss izzat my brother sebab selalu tegur kitaorang walaupun kitaorang selalu tak dengar cakap kau . thankss am my brother sebab selalu ada dengan kami time kami takut . thankss tok sebab jaga kami time kecik sehingga kami besar jadi seorang yang berguna .
Thankss kepada semua yang kenal kami yang kawan dengan kami .

Kami riuh bila berdua .
Kami bersatu bila berdua .
Kami selalu berdua .
Tetap bersama tegother .

Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis

Friday, 12 December 2014

now im realise

Assalamualaikum . entah kenapa hati kembi rasa sedih . rasa macam ada something yang kembi tak tahu . kadang-kadang kembi rasa gembira tapi hati kembi menangis .
Bila masuk semester 2 kat matrik ni . baru kembi sedar . apa yang kita buat akan kena balik kat kita . dulu kembi pinggir kawan sekolah kembi sebab kembi rasa macam kena khianat . kena tikam . sebab tu kembi lari dari dia .
Lepastu kembi munasabah diri kembi balik . kembi tak patut buat dia begitu . buat dia rasa tersisih sebab dia hanya ada kembi untuk share semua problem dia . kembi kawan balik even separuh dari hati kembi tak nak . tapi kembi fikir positif . mungkin ada hikmah apa yang dia buat tu kat kembi . last2 kembi dapat tahu . dia cerita kat kembi yang dia nak keluar dari matrik . first kembi rasa macam better kau keluar sebab kau akan menyusahkan kembi . tapi lama2 tu kembi fikir . mungkin ini yang terbaik buat dia . jalan yang perlu dia tempuhi . no more kawan yang boleh jaga dia tapi dia kena jaga diri dia sendiri . kembi nak dia belajar berdikari jangan bergantung harap kat kawan sebab dekat matrik dia bergantung kat kembi .
Bila dia dah takde . kembi rasa kehilangan sangat . kembi rasa lain . sebab dia selalu ada time kelas dengan kembi . okeyy kembi kena teruskan perjuangan . baru kembi sedar . apa yang kita buat akan reflect balik kat diri kita .
Kembi ada kawan . 2 orang . N and I . selalulah kembi dengan dorang . tapi kembi sedih bila dorang pinggirkan kembi . bila kelab koko suruh buat kertas kerja . kembi satu group dengan dorang ni and roommate kembi . time tu kembi tak pergi sebab kembi ada klinik memanah . bila kembi pergi bilik I . kembi cakaplah yang nanti nak buat kertas kerja panggil kembi . dia cakap petang . okey takpe . tapi bila petang tu . kembi mesej N . kembi cakap bila nak buat kertas kerja tu . and dia hantar sekarang . kembi cakap okey . kembi gi mandi . sepanjang mandi kembi terfikir kenapa yang I tak cakap pon . kembi mesej N kembi cakap takpelah sebab I tak cakap apa2 pon . kembi tanya N ni . dorang I and roommate kembi ada tak tanya pasal kembi . and N cakap tak . serius kembi rasa sedih . kembi menangis kat atas meja belajar .
Kembi bagitahu kawan kembi fazillah . dia tenangkan kembi . dia cakap takpe . malam tu I ni ajak kembi turun sebab nak buat kertas kerja . bila kembi cakap kat roommate kembi dia cakap just nak type je . kembi rasa sedih sangat . kenapa dia buat macam tu ? Mungkin sebab dia nak jawatan sebagai ketua . sebab mungkin I ni nampak yang jawatan ketua tu akan dapat kat kembi . sedangkan kembi taknak pon . kalau dah orang bagi kembi ambil . sebab kembi tak naklah sebab benda ni nak gaduh . kembi pergi . tapi dalam hati kembi menangis . sebab I buat macam tu . kembi fikir positif je . takpelah kalau nak buat kembi macam ni . mungkin ini balasan kembi sebab buat kat kawan yang kembi pinggirkan tu .
Lepas beberapa hari kembi terasa dengan N plak . bukan sebab apa . sebab kembi rasa dia cam tak suka kat kembi . okeyy positif . mungkin dia banyak masalah sebab tu dia macam tak layan kembi .
Lepas apa yang jadi kembi banyak diamkan diri . kembi banyak menyepi . sebab kembi sedar ini semua balasan .
Sekarang kembi kawan dengan semua orang walaupun tak suka . kembi cuba didik hati kembi untuk berkawan dengan orang yang kembi tak suka .
YaAllah ampunilah dosaku kerana berpura-pura . mungkin ini yang terbaik untuk dia kerna ku tak mahu menyakiti hatinya . aku cuba untuk berkawan tapi mengambil masa yaAllah . bukakanlah hati ini untuk terima dia . ampuni aku yaAllah .
Andai sesiapa yang terasa maafkan kembi . ini hanyalah luahan hati kembi yang tak dapat dibendung lagi . maaf dari hati yang ikhlas .
Nobody perfect !
Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis